Богослужби


БОГОСЛУЖБИ во 2016 год.
Април
Четврток 28.04.2016 19:00 Велики Четврток
Петок 29.04.2016 19:00 Велики Петок
Сабота 30.04.2016 22:30 Воскресение Христово-Велигден
Мај
Недела 01.05.2016 14:00 Прослава во црковната сала на Харас
Недела 08.05.2016 10:30 Св.Апостол Марко
Недела 22.05.2016 10:30 Св.Никола
Јуни
Недела 12.06.2016 10:30 Св.Исакиј
Сабота 28.06.2015 10:30 Св.пророк Амос
Јули
Недела 03.07.2016 10:30 Св.Наум Охридски
Недела 10.07.2016 10:30 Св.Самсон
Недела 31.07.2016 10:30 Св.Емилијан
Септември
Недела 11.09.2016 10:30 Отсек. Глава на Јован Крстител
Октомври
Недела 02.10.2016 10:30 Собор на сите македонски просветители
Недела 16.10.2016 10:30 Св. Дионисиј
Ноември
Сабота 05.11.2016 10:30 Задушница
Сабота 13.11.2016 10:30 Св.Стахиј (Прослава во црковната сала)
Недела 27.11.2016 10:30 Св.Апостол Филип
Декември
Сабота 10.12.2015 10:30 Служба
Сабота 18.12.2015 10:00 Св.Нектариј битолски и Св.Никола
ИЗВЕСТУВАЊЕ
Почитувани верници,
за сите активности во Црковната општина, можe да не следите на нашиот facebook профил МПЦ Минхен. Исто така, за информации можe да се јавите на вашиот парохиски свештеник на следните телефонски броеви: +49(0)89 69 120 58 и +49(0)160 118 3 997.
Свештеник: Отец Миле Велјановски

тел: +49(0)89 69 120 58

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>